От 15 юни кандидатстването по мярката 60/40 ще бъде с нови

...
От 15 юни кандидатстването по мярката 60/40 ще бъде с нови
Коментари Харесай

Нови изисквания за кандидатите по мярката 60/40 след 15 юни

От 15 юни кандидатстването по мярката 60/40 ще бъде с нови условия. Промяната планува разширение на обсега на групата лица, които могат да се възползват от финансовата помощ. Ще се дават благоприятни условия освен за дотация, само че и работодателите ще могат да наемат на работа и безработни, регистрирани в бюрата по труда. Това заяви социалният министър Деница Сачева след съвещание на отрасловата парламентарна комисия. 

" Мярката ще работи след 15 юни по този начин, както и до момента, само че няма да е нужно компаниите да са спрели работа, да са прекратили своята активност, нито пък чиновниците да бъдат в ненапълно работно време. Ще е нужно да потвърждават единствено спад в приходите си. Тези, които досега са се възполвали, ще могат и занаправед да се възползват от нея. Осигурителният приход ще бъде като този, който е разгласен май месец. Ще има опция работодателите да наемат и безработни лица ", изясни министър Сачева.

По думите й, задачата е към този момент да не бъдат плащани обезщетения, а дотации за претовареност, за което ще бъде поискана нова нотификация от Европейската комисия след средата на месеца.

Другото предложение е работодателите да имат декларирани данъчните отговорности за 2020 година, само че не и платени все още на кандидатстването, с цел да могат да се възползват от мярката.

Единствено на този стадий за бранш " Автобусен превоз " тази мярка може да стане 80/20. Има оферти такава поддръжка да се окаже и за бранш " Туризъм ", само че още няма дефинитивни решения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР